MIKROKOSMOS - MICROCOSM 2015Tutustumassa Sepäntalon tiloihin,
Hannele Kolsio, Irene Rogan, Leena Vainio
ja Tarja Kyllijoki vko20


Neljä kuvataiteilijaa työskentelee Sepän talossa kokeellisessa tapahtumassa, jossa he tutkivat inhimillisen elämän, taiteen ja tieteen yhteyttä. 
Prosessityöskentely alkoi Sepän talon täyttäessä 90-vuotta 22.5.2015.

Englantilainen RaumArs-taiteilijavieras Irene Rogan on kevään ajan työskennellyt viidessä raumalaiskoulussa metsiin ja rannoille levittäytyneen Morphogenesis-ympäristötaideprojektin parissa sekä Lace Up- tapahtumassa pitsinnyplääjien kanssa. Nyt Rogan on kutsunut Tarja Kyllijoen Eurasta, Katariina Mannion Raumalta ja Leena Vainion Tampereelta työskentelemään kanssaan ja luomaan epätavallisella tavalla taiteellista tulkintaa mikrokosmoksesta kokeilun ja tutkimuksen keinoin. Taiteilijat työskentelevät itsenäisesti omien taidekokeilujensa parissa, joista voi muodostua valmiita teoksia – tai sitten ei. Projektit saattavat laajentua toisiin tiloihin tai sitten ne pitäytyvät omassa, intiimissä tilassaan, kuitenkin niin että kokeilu ja matka on tärkeämpää kuin se että päämääränä olisi valmis teos. 
Projektin aikana taiteilijat avaavat aika ajoin ovet taloon, jotta yleisö voi tulla seuraamaan työskentelyä ja valmistumassa olevia teoksia. Avoimista ovista ilmoitetaan Sepän talon ulkopuolella sekä sosiaalisessa mediassa. Päätöstapahtumassa ti 16.6. klo 18-20 ja viimeisinä aukioloaikoina 15.–17.6.2015 on mahdollista tulla katsomaan kokeellisen prosessin tuloksia ja tapahtuman aikana syntyneitä teoksia. 

MICROCOSM, mikrokosmos, subst. 
1. pienoismaailma; miniatyyrimaailma 
2. pienoismaailmaan liittyvä tai sisältyvä 
3. inhimilliset olennot, inhimillisyys, yhteisöt tai vastaava, joka edustaa tai ilmentää pienoismaailmaa tai maailmankaikkeutta 

Hannele Kolsio, tuottaja RaumArs
työskentelyn aloitus vko 21
kuva: Jari Sorjonen

" MIKROKOSMOS
Brief for artists

Raumars Artist in Residence is inviting local artists to become involved in participatory and experimental project to create work in Sepan Talo and  in response  to the proposal for the residency ‘Morphogenesis’ art, science and environment (morphogenesis trans. from Greek ‘the beginning of the shape’). 
In taking part in this project the ‘small colony’ of artists is the artist in residence’s  concept  for  a participatory artwork in itself  – the invited artists and their work  therefore are  the artwork.

The house itself is in a state of dilapidation with evidence of the environmental effects of long term neglect; the rooms are covered in the old and torn wallpapers and paint is peeling from the ceilings.  It provides a strong visual presence. "

Irene Rogan, Artist in Residence, RaumArsmateriaalit ja työvälineet vko 21
kuva: Jari Sorjonen


kuva: Jari Sorjonen
paperi paperilta lisää rantalehtoa vko 22
kuva: Jari Sorjonen


maisema vko 23
kuva: Jari Sorjonen
ylös, korkeammalle vko 24
kuva: Jari Sorjonen

kutsun suunnittelu: Katariina Manniopuutarha valtaa talon vko 24
kuva: Jari Sorjonen


Mikrokosmos päättyy vko 25